Kinderen op ’t Koggeschip maken uitgebreid kennis met kunst- en cultuureducatie. Dat betekent les van vakdocenten muziek en theater, beeldende vorming en cultureel erfgoed.

Alle kinderen vanaf groep 3 krijgen tijdens de lessen beeldende vorming technieken aangeboden als: tekenen, schilderen, papier maché, boetseren, mozaïek, figuurzagen, timmeren etc. Ze maken mooie werkstukken die tentoongesteld worden in de school. De kinderen van groep 1-2 krijgen beeldende vorming in hun eigen klas thematisch aangeboden. Als het thema “Kunst” aan bod komt in de groep, beleven de kinderen een unieke kunstervaring in het Van Goghmuseum, Rijksmuseum of de Hermitage.

Het muziek en theater aanbod kent een doorgaande leerlijn, zowel onder als na schooltijd. Onder schooltijd krijgen alle kinderen structureel les. Voor de groepen 1/ 2 zijn dat lessen Muziek en Taal, voor de groepen 3 / 4 Muziek en Drama (via Aslan), voor de groepen 5-6-7-8 Muziek en Instrumentaal (Leerorkest).

Het aanbod cultureel erfgoed wordt in alle groepen zoveel mogelijk gekoppeld aan de thema’s van Wereld Oriëntatie. De kinderen doen kennis op van het verleden waardoor het heden zichtbaar wordt. Ze leren over zichzelf, de ander & de omgeving waarbij de ontwikkeling van hun eigen identiteit centraal staat. Jaarlijks maken onze kinderen kennis met een op leeftijd afgestemd programma. We maken ook gebruik van de lespakketten die deze instellingen aanbieden met o.a. digitale lessen, workshops, en gastlessen.